Domaine Valambelle - Les Cepages

Gå til indhold
Domaine Valambelle
Faugères,  Languedoc
Vineri
Abbal

Billede:
Marcel Abbal, 
(Foto: Mogens Bergmann)
Faugères appellationen har med sin skiferjord noget af den bedste "terroir" i hele det store Languedoc område, og vi i Les Cépages synes, familien Abbal på Château Valambelle i den lille by Laurens leverer suverænt de bedste vinkøb til prisen, som vi har kunnet finde. Mogens Bergmann (Tipsomvin.dk) skriver: "I Laurens ligger et af de bedste domæner i Faugères, udefra ser det ikke ud af meget, men her produceres nogle meget gode vine. Familien Abbal har produceret vine til det lokale kooperativ siden 1936, men i 2003 begyndte familien at producere deres egne vine. Man byggede nye kældre, og i 2010 var omlægningen til økologisk drift gennemført. Marcel Abbal (der forøvrigt godt kan minde lidt om Walther Matthau) og hans søn Thierry laver her fire rødvine.... og husets næstbedste rødvin, Florentin Abbal, anbefales hvert år i Guide Hachette".

Vinene:

Valambelle, "L'Angolet"
Textbook Faugères. Syrah, Grenache, Carignan, Mourvedre. Smag af kirsebær, træfrugter og krydderurter, på en gang kraftfuld og fløjlsblød. En perfekt dagligvin til det danske køkken. Økologisk.

Valambelle: "Florentin Abbal":
60% Syrah, 20% meget gammel Carignan og lige dele Grenache og Mourvedre for resten. Det er en stor og kraftig vin med mørke kirsebær, blommer og krydderier i duften. En Syrah-domineret "Faugères Préstige"-type. Økologisk.

Valambelle: "Grande Cuvée":
Laves kun i gode årgange. 80% Syrah og 20% Mourvedre. Lagres 12 måneder på franske egetræsfade. Det er en på alle måder stor vin, kompleks og kraftig, med vanille og lakrids og bløde tanniner. Bør forbeholdes de kraftigste kødretter, såsom vildt med mørkt kød. Økologisk.
Domaine Valambelle, "Angolet", 2016
Klassisk Faugères rødvin. En perfekt dagligvin. Drik den til gryderetter eller dansk køkken med brun sauce eller til ost. Økologisk dyrket.
Stykpris 89,-.
Rabat v/12: 5%
Mængde Rabat til rådighed Mængde Rabat til rådighed
89,00kr
Tilføj
Domaine Valambelle, "Florentin Abbal" 2013
Anbefales til gryderetter, især med oksekød, dyrekølle, lam, bøf, moden ost - og det bedste danske middagskøkken. Økologisk dyrket.
Stykpris: Kr. 109,- .
Rabat v/12: 5%.
Mængde Rabat til rådighed Mængde Rabat til rådighed
109,00kr
Tilføj
Domaine Valambelle "Caprice de Schiste" 2015
Elegant Mourvedrebaseret Faugères vin. Velegnet til elegante middagsretter.
Stykpris 129,-
Rabar v/12: 5%
Mængde Rabat til rådighed Mængde Rabat til rådighed
129,00kr
Tilføj
Domaine Valambelle, Faugères, Grande Cuvée 2013
Meget kraftig og potent rødvin. Drik den til kraftige kødretter, såsom vildtretter med mørkt kød. Økologisk dyrket.
Stykpris: 149,-.
Rabat v/12: 5%
Mængde Rabat til rådighed Mængde Rabat til rådighed
149,00kr
Tilføj
Tilbage til indhold