Vindruesorten Sylvaner - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Læsesalen > Hvidvinsdruer
 
Sylvaner
 
 
Vigtigste områder: Tyskland (især Franken), Alsace
Smagen minder om Sauvignon Blanc, men har mindre aroma. Vinene kan ikke konkurrere i kvalitet med Riesling og Sauvignon Blanc, som den nok smagsmæssigt minder mest om, men vinene har dog god krop, men savner måske lidt karakter, især hvis det ikke er en top-producent. Vinene har god syre. Sylvaner er kræsen hvad angår jordbund, men kan producere kvalitetsvin på mere fugtig jord, end f.eks. Riesling foretrækker. Valget af rodmateriale, som er afhængigt af jordens kalkindhold og fugtighed, er meget afgørende, så producenter, der går mere videnskabeligt til værks, skaber meget bedre Sylvanervine end de mere overfladiske producenter. Desværre har der været megen middelmådig sylvanervin på markedet, som har gjort druen meget mere miskendt end rimeligt er. Derfor er druen ikke på mode. Men det er synd at afvise den, for priserne er altid meget rimelige, og kvalitet kan afgjort findes - og endda billigt.
Smagen er ofte mildt jordagtig, uden at dette skal forstås negativt. Måske lidt grøn æbleskræl. Vinene er dog aldrig aromatiske. Gemmes vinene, kommer de til at smage lidt ubehageligt af tomat.
I Schweiz hedder druen "Johannisberg".
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu