Serveringstemperatur - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Læsesalen
Serveringstemperatur:
 
Temperatur:Følgende vine dekanteres  før konsumering:Åbnes ½-1 time før.
Ufiltrerede gamle vine dekanteres, hvis der er bundfald:
Åbnes og serveres straks.
Ufiltrede gamle vine dekanteres, hvis der er bundfald:
19-20 ºC
Meget ung stor tanninrig Bordeaux.
Meget tanninrig rødvin

18-19 ºC
Ung tanninrig Bordeaux.
Vintage Port.
Tung Chateauneuf-du-Pape
Côte Rotie, Hermitage,
Cornas
Vega Sicilia Unico,
Barca Velha
Malmsey Madeira
Ruby og tawny Port
17-18 ºC
Moden rød Bordeaux
Chateauneuf-du-Pape
Saint-Joseph, Crozes-Hermitage
Languedoc & Faugères Syrah etc.
Gigondas, stor Vacqueyras
Amontillado Sherry
Oloroso Sherry
Gammel Cornas og Hermitage
Spansk Reserva
16-17 ºC
Lidt ældre rød Bordeaux.
Ældre Vin de Pays Cabernet.
Stor ung Bourgogne
Vacqueyras,
Faugères Classique
Stor Languedoc
Gammel rød Bordeaux
Gammel Nord-Rhône (Saint-Joseph, Crozes-Hermitage, Côte Roti)
Stor modnet rød Bourgogne
Spansk Crianza
15-16 ºC

Ung Bourgogne
Stor Côtes Du Rhône
Faugères Tradition
Languedoc
Modnet rød Bourgogne
Store hvide Bourgogner
14-15 ºC

Lille Côtes Du Rhône
Beaujolais Cru
V.d.P. Merlot
Hvid Bourgogne 1. Cru
Grand Cru Chablis
Rivesaltes Ambré
13-14 ºC


Beaujolais Village
Bual Madeira
1. Cru Chablis
Alm. hvid Bourgogne
12-13 ºC


Beaujolais
Chablis
Stor Alsace
11-12 ºC


Verdelho Madeira
Petit Chablis
V.d.P Chardonnay
Alsace
10-11 ºC

Tawny Port i Porto
Lille Alsace
9-10 ºC


Medium tør hvidvin
Årgangschampagne
Fino og Manzanilla Sherry
Sercial Madeira
7-9 ºC


Sancerre og Pouilly Fumé hvidvin
Champagne
Rosévin
Kold

Hvid port
Mousserende vin
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu