Serveringstemperatur:
Temperatur: | Følgende vine dekanteres før konsumering: | Åbnes ½-1 time før. Ufiltrerede gamle vine dekanteres, hvis der er bundfald: | Åbnes og serveres straks. Ufiltrede gamle vine dekanteres, hvis der er bundfald: |
19-20 ºC | Meget ung stor tanninrig Bordeaux. | Meget tanninrig rødvin | |
18-19 ºC | Ung tanninrig Bordeaux. Vintage Port. | Tung Chateauneuf-du-Pape Côte Rotie, Hermitage, Cornas Vega Sicilia Unico, Barca Velha | Malmsey Madeira Ruby og tawny Port |
17-18 ºC | Moden rød Bordeaux | Chateauneuf-du-Pape Saint-Joseph, Crozes-Hermitage Languedoc & Faugères Syrah etc. Gigondas, stor Vacqueyras | Amontillado Sherry Oloroso Sherry Gammel Cornas og Hermitage Spansk Reserva |
16-17 ºC | Lidt ældre rød Bordeaux. Ældre Vin de Pays Cabernet. | Stor ung Bourgogne Vacqueyras, Faugères Classique Stor Languedoc | Gammel rød Bordeaux Gammel Nord-Rhône (Saint-Joseph, Crozes-Hermitage, Côte Roti) Stor modnet rød Bourgogne Spansk Crianza |
15-16 ºC | Ung Bourgogne Stor Côtes Du Rhône Faugères Tradition Languedoc | Modnet rød Bourgogne Store hvide Bourgogner | |
14-15 ºC | Lille Côtes Du Rhône | Beaujolais Cru V.d.P. Merlot Hvid Bourgogne 1. Cru Grand Cru Chablis Rivesaltes Ambré | |
13-14 ºC | Beaujolais Village Bual Madeira 1. Cru Chablis Alm. hvid Bourgogne | ||
12-13 ºC | Beaujolais Chablis Stor Alsace | ||
11-12 ºC | Verdelho Madeira Petit Chablis V.d.P Chardonnay Alsace | ||
10-11 ºC | Tawny Port i Porto Lille Alsace | ||
9-10 ºC | Medium tør hvidvin Årgangschampagne Fino og Manzanilla Sherry Sercial Madeira | ||
7-9 ºC | Sancerre og Pouilly Fumé hvidvin Champagne Rosévin | ||
Kold | Hvid port Mousserende vin |