Vindruesorten Sauvignon Blanc - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Læsesalen > Hvidvinsdruer
 
Sauvignon Blanc
 
 
Primære områder: Loire, især Sancerre og Pouilly Fumé. I dag også New Zealand, især Marlborough.
Hvide tørre, forfriskende, appetitvækkende, aromatiske vine, som er færdige til at blive drukket unge. Anvendes ren i Sancerre og Pouilly Fumé (Loire) og i Saint-Bris (Bourgogne) og som blandingsdrue (med Sémillon) i Bordeaux, især Graves. Findes sporadisk mange andre steder, er f.eks. meget estimeret i Sydafrika. Revolutionen ser dog ud til at komme fra New Zealand, f.eks. Cloudy Bay.
Frisk, livfuld og syrlig smag. Meget karakteristisk duft og smag af stikkelsbær, solbær, græs, grøn peberfrugt, men ikke sjældent også fersken og melon. Sauvignon Blanc fra Sancerre eller Pouilly Fumé til gedeost er en klassiker. Men vinene egner sig desuden fantastisk til fladfisk, torsk, hornfisk, rødfisk, makrel, skaldyr og rå eller dampet laks. Går også godt til tomat. 
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu