Sangiovese - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Læsesalen > Rødvinsdruer
 
Sangiovese
 
 
Vigtigste område: Italien, især Toscana.
De kendteste vine på Sangiovese er Chianti, hvoraf kun Chianti Classico kan anbefales, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og Morellino di Scansani.
Druen giver fænomenale vine i Montalcino (Brunello og Rosso), i Montepulciano (Vino Nobile) og i de bedste Chianti Classico'er. Kvaliteten er overmåde afhængig af hvilken klon, der anvendes. En sådan klon er f.eks. Montalcinos "Brunello", der formentligt er den bedste. Dårlige kloner og voldsom overproduktion skaber elendige vine i mindre estimerede distrikter og især i "gamle dage". Tænk bare på de tidligere så populære Chianti'er i bastflasker.
I Montepulciano anvendes klonen Prognolo, og vinene herfra har meget mere fast struktur end f.eks. i Chianti, samt en god holdbarhed og ofte en brændt aroma.

 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu