Pinot Blanc - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Læsesalen > Hvidvinsdruer
 
Pinot Blanc
 
 
Vigtigste områder: Alsace, Tyskland og Italien.
Pinot Blanc anvendes i Bourgogne en sjælden gang som selvstændig hvidvinsdrue, men hyppigere som blandingsdrue i Chardonnay hvidvinene. Som regel i det skjulte, for de fleste forventer, at hvid Bourgogne er 100% Chardonnay. Pinot Blanc giver vinen en æbleagtig aroma, som er bedst, når vinen vokser på kalkholdig jord. Bladene og druerne ligner hinanden til forveksling, lige ind til høsttidspunktet, så det er ikke så svært at forestille sig, hvorfor der er Pinot Blanc i mange Chardonnaymarker.
I Alsace vinificeres druen for sig selv, så her kan man få den ren, og den er en af Alsace's mest grundfæstede druesorter, men ikke den mest estimerede. Karakteristisk er en æbleagtig aroma, en vis lighed med en let Chardonnay samt en allround anvendelighed til lette uprætentiøse retter.
I Australien er en vin mærket "Pinot Blanc" næsten altid Chardonnay, og i Italien er man først fra 1984 begyndt at skelne mellem de to sorter i deres Pinot Bianco.
I Tyskland kaldes druen Weissburgunder og i Alsace undertiden Klevner eller Clevner.

 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu