Muruve - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Spanien
Domaine Muruve
Toro
Spanien
Muruve etiket
 

Muruve Reserva, Toro 2010

Server vinen ved ca. 17-18°C til grillede kødretter, stege, vildt og de tunge oste.

129,00 kr Tilføj
Toro-distriktet er Spaniens store hemmelighed, bogstaveligt talt længere ude på landet (læs: lidt længere ned ad floden Duero) end det berømte Ribera del Duero. Men i Toro er kvaliteten lige så høj, det er bare mindre kendt, og langt mindre dyrt.
Bodegas Frutos Villar laver flere forskellige vine fra området, bl.a. Ribera del Duero og Toro, men vi har hjemtaget de to bedste af deres Toro-vine, nemlig "Muruve Crianza" og "Muruve Reserva".
Muruve vingården, som er ”Winery of the Year” i Wine & Spirits, blev stiftet i 1920 som den første vingård i Toro. Filosofien er at holde udbyttet pr. vinstok langt nede, så hver drueklase får næring fra et maksimalt antal rødder.
Druesorten, Tinta de Toro, hvis navn er unik for området, men i virkeligheden er det samme som Tempranillo, giver en kraftig, mørk vin.
Vinene:

Crianza (udsolgt):
100% Tinta de Toro (samme som Tempranillo) . Lagret på amerikanske og franske egefade. Flot klar og brillant skær i den dybrøde farve. Kompleks næse med god moden frugt, lidt figner, nødder og fadnoter. Delikate fornemmelser af mørke kirsebær og chokolade i eftersmagen afsluttende med en let krydret finish.

Reserva:
100% Tinta de Toro. Lagret 12-20 måneder på amerikanske og franske egefade og minimum 12 måneder på flaske inden frigivelse. Druerne kommer fra 70 årige gamle vinstokke der giver et minimalt men kvalitetsmæssigt højt udbytte. Kirsebærfarvet med modne brune kanter. Stor flot duft af hindbær, boysenbær, vanilje og lakrids. En stor og koncentreret vin.
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu