L.A.Cetto - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Domaine L.A.Cetto
Baja California
Mexico
Cetto etiket
L.A. Cetto er Mexico's ubestridt førende vinhus. Det blev startet i 1926 af den italienske immigrant Angelo Cetto. I dag drives firmaet af 2. generation Don Louis Cetto og 3. generation Luis Alberto Cetto. Ønolog Camillo Magoni, som kom til virksomheden fra Italien i 1965, står for vinifikationen, så der er i høj grad tale om italienske rødder. Camillo Magoni blev udnævnt til ÅRETS VINBONDE i "Vinbladet" marts 2005.

L.A.Cetto Nebbiolo Private Reserve 2012

Med en lang tør, rund, blød og vedvarende smag af røde og sorte bær samt vanille. Denne vin er særdeles velegnet til rødt kød, fugl, grill, ost.

119,00 kr Tilføj

L.A.Cetto Zinfandel 2009

Drik denne vin til kødretter, ost, italiensk mad, Amerikansk Barbeque, pasta, indonesisk køkken.

64,00 kr Tilføj

L.A.Cetto Petite Sirah 2009

Prøv den til rødt kød, krydrede og kraftige retter, mexikanske retter, ost.

64,00 kr Tilføj
Nebbiolo Private Reserve:
Den berømteste vin fra huset er den fantastiske "Nebbiolo Private Reserve", lavet på de samme druer (Nebbiolo) som vinene fra de italienske Barolo og Barbaresco. Denne vin slår simpelthen langt de fleste italienske Barolo'er og Barbaresco'er. Vinen har ligget på franske egetræsfade i 12 - 16 måneder, og den lagres 2 år på flaske, før den frigives. Udnævnt til femstjernet (af fem mulige stjerner) "fundvin" i "Vinbladet". Intens rubinrød farve med granatrøde strejf, samt en aroma af røde frugter, tørrede blommer, viol, roser, fyrrenåle, vanille og fad. Fyldig moden smag med silkeblød tannin. 

Petite Sirah:
Petite Sirah blev guldmedaljevinder i BT i juli 2007. Petite Sirah er en udbredt druesort i Californien og har intet med hverken Syrah eller Shiraz at gøre. 6 måneder på egetræsfade. Krydret smag af røde frugter.

Zinfandel:
Zinfandel er Californiens nationaldrue. Men den er i øvrigt identisk med den italienske Primitivo. Mener men for tiden - for det har man skændtes om i årevis. Rubinrød farve, vel afbalanceret.

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu