Kopke - Les Cepages

Gå til indhold
Kopke Vintage Port
Kopke laver Vintage Port med stor blødhed til favorable priser.
Kopke Vintage 2002 er en mørk og tætpakket vintage port, præget af frugtsødme med aromaer af hyldebær, blåbær, lakrids, chokolade og peber.
Druerne hentes primært omkring Tabuaço, hvor Kopkes egen 90 hektar store vingård, Quinta São Luíz, er smukt beliggende, ca. 2 km inden byen Pinhão ved Douro-flodens bred. Quinta São Luíz er ikke blot Kopkes hovedleverandør af druer til deres bedste vine; her ligger også det topmoderne vinifikationsanlæg, der sammen med quintaens egen kirke, beboelse og gæsteafdeling udgør en spøjs blanding af historie og modernitet.
Efter en hurtig viifikation, hvor der på kort tid udtrækkes store mængder ekstrakt og farve, tilsættes der vinsprit, hvilket stopper gæringen og dermed i kraft af portvinens uforgærede restsukkerindhold giver den rette balance mellem sødme, syre og alkohol.
Den unge Vintage Port flyttes herefter fra Douro-dalen til Vila Nova de Gaia, hvor den lagrer på 20.000 liters "toneis" i ca. 13 måneder inden tapningen.
Kopke Vintage Port 2002
Mørk og tætpakket Vintage Port.
Vintage Port er portvinens kongevine, men de skal drikkes, når den er trukket op - dvs inden for et par dage. Der vil være bundfald, som skal dekanteres væk, inden vinen serveres.
274,00kr
Tilføj
Tilbage til indhold