Chateau Haut Fabregues - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Languedoc
Chateau Haut-Fabrègues
Faugères,  Languedoc
Haut Fabregues
Cedric Saur
Cedric Saur driver i dag både sine forældres domaine "Chateau Haut Fabrègues" og sit eget "La Grange d'Aïn", begge i Faugères.
Faugères appelationen har med sin skifer noget af den bedste jordbund i hele det store Languedoc område, og familien Saur på Château Haut Fabrègues og La Grange d'Aïn i den lille by Cabrerolles er en institution og deres vine er referencevine i Faugères.
På trods af den meget høje kvalitet af vinene er priserne ganske beskedne. På Haut Fabrègues vælger man ikke sine udenlandske kunder blandt de højestbydende, men blandt dem, man har tillid til. Det er faktisk rigtig svært at få lov at blive kunde her. 
Hait-Fabrègues leverer velafbalancerede tørre rødvine, som godt kan drikkes unge, men som lagrer eksemplarisk flot. Vinene er en nydelse nu, med charme og substans, men efter 5 år folder de sig virkeligt ud.
Cuvéerne Prestige og Gaelle er fadlagret 12 måneder på egetræsfade og bør ikke drikkes for unge. Cuvée Selection er næsten identisk med Cuvée Préstige, blot ikke lagret på egetræsfade, men på ståltank - noget som rigtig mange foretrækker. Men prisen bilver meget lavere, for egetræstønder er dyre.
Fremhævet af Robert Parker Jr. som bemærkelsesværdig god kvalitet til prisen ("Great Value Wine"). Økologisk fra årgang 2010; indtil da "under omlægning" dvs dyrket som økologisk, men afventer godkendelse.
Vinene:

Cuvée "Sélection" 2009: (Udsolgt)
Gamle vinstokke (Vieilles Vignes). Ufiltreret. Lagret i ståltank (ikke egetræ, selv om man måske kunne tro det). Meget fyldig og flot vin med smag af krydderi og lakrids. Vinens kraftige personlighed gør den velegnet til retter med kraftig sauce. Et godt glas vin til en uhørt lav pris. 40% Grenache, 30% Syrah, 30% Mourvedre. 27 hl/ha.

Cuvée "Sélection" 2010: (Udsolgt)
Samme som ovenstående , men en bedre årgang. Gamle vinstokke (Vieilles Vignes). Ufiltreret. Lagret i ståltank (ikke egetræ, selv om man måske kunne tro det). Meget fyldig og flot vin med smag af krydderi og lakrids. Vinens kraftige personlighed gør den velegnet til retter med kraftig sauce eller til vildtretter. Et rigtigt godt glas vin fra en fremragende årgang til en gunstig pris. 40% Grenache, 30% Syrah, 30% Mourvedre. 27 hl/ha.

Cuvée "Préstige": (Udsolgt)
Guldmedaille ved Challenge Internationale du Vin Blaye-Bourg. Coup de Cæur i "Cuisine et Vins de France". En harmonisk fadlagret vin med aroma af kakao, kogt frugt og træfad. Lagrer fantastisk i årevis (Gem den næstsidste flaske 10-15 år!). Fadlagret 12 måneder på egetræsfade. www.vinforum.dk skrev: "Dyb rødviolet, næsten sort farve. Dejlig intens frugtduft med krydderi, solbær og vanille. Flot krydret frugtsmag. Kraftig, men blød og rund, og tanninen er flot integreret. Mange nuancer, autentisk og rustik. En dejlig og flot vin. 88p". 20% Grenache, 40% Syrah, 40% Mourvedre. 27hl/ha.
Cuvée "Gaelle":
Fadlagret 12 måneder på Allier egetræsfade. Ufiltreret. Meget ekstraktrig mørk vin. Blomster i næsen, smag af kirsebær og morbær, druer, rosiner, meget flot frugt. En elegant, men ekstremt kraftig maskulin vin. Men den skal gemmes minimum 5 år, så er det en potent smagningsvinder ved krævende vinsmagninger - skriver producenten. Drikkes ellers til "Le grande Cuisine". 80% Syrah, 10% Mourvedre, 10% Grenache. 25 hl/ha

Chateau Haut-Fabrègues, "Gaelle" 2009

Nyd den til de fornemste og kraftigste retter. Vildt. Kød med franske grøntsager og middelhavskrydderi.

144,00 kr Tilføj
Chateau Haut-Fabrègues, "Gaelle" 2010

Chateau Haut-Fabrègues, "Gaelle" 2010

Nyd den til de fornemste og kraftigste retter. Vildt. Kød med franske grøntsager og middelhavskrydderi.

144,00 kr Tilføj
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu