Vindruesorten Grenache Blanc - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Læsesalen > Hvidvinsdruer
 
Grenache Blanc
 
 
Vigtigste område: Languedoc-Roussillon, Châteauneuf-du-Pape
Kan give raffineret blød frugtholdig og ofte dild-duftende vin, som dog ofte er ret syresvag og som ilter let. Anvendes som blandingsdrue sammen med Marsanne, Roussanne, Viognier, Clairette og Bourboulenc, men også som fyldig fadlagret enkelt-druevin. Vigtigste hvide drue i Châteauneuf-du-Pape, hvor den ofte blandes med Clairette, Bourboulenc og/eller Roussanne, samt af og til med den sjældne Picardan.
I Roussillon anvendes den til de søde Rivesaltes vine, hvor især de lagrede "Rivesaltes Ambré"-vine skal fremhæves. Det kan være guddommelige dessertvine.

 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu