La Grange d'Aïn - Les Cepages

Gå til indhold
Domaine La Grange d'Aïn 
Faugères,  Languedoc
Cedric
Cedric Saur har de senere år drevet både sine forældres domaine "Chateau Haut Fabrègues" - som dog nu er sat til salg -  og sit eget "La Grange d'Aïn", begge i Faugères.
Faugères appelationen har med sin skifer noget af den bedste jordbund i hele det store Languedoc område, og familien Saur på Château Haut Fabrègues og La Grange d'Aïn i den lille by Cabrerolles er en institution og deres vine er referencevine i Faugères.
Cedric Saur laver sine vine under navnet "La Grange d' Aïn" i en mere "moderne" stil end forældrenes traditionelle stil, dvs med mere massiv mørk frugt, som markedet efterspørger i dag.
La Grange d'Aïn består af tre marker, en med gamle Grenache vinstokke og en med gamle Carignan stokke og endelig den nytilkomne med Syrah. Herfra laver Cedric nu tre vine, en "feminin" med 80% Grenache, en "maskulin" med 80% Carignan og en "traditionel" med 80% Syrah og resten Grenache.- alle tre økologisk dyrket.
Domaine La Grange d'Aïn, La Madone, Faugères 2017
Syrahdomineret vin, domainets nyhed. Velegnet til retter med rødt oksekød.
129,00kr
Tilføj
Domaine La Grange d'Aïn, Le Penchant du Cerisier, Faugères 2017
Carignandomineret vin. Ideel til kraftige retter med sauce. Oksekød.
129,00kr
Tilføj
Vin-fotos:
Mogens Bergmann
Levering af min. 6 flasker til Rudersdal kommune, Furesø kommune, Ganløse eller Allerød er gratis.
Udbringning af færre end 6 flasker til Rudersdal, Furesø, Ganløse, Allerød: Kr 40.- inkl moms.
Levering til andre kommuner: Kr. 75,- inkl. moms.

Vinene:

Grange d'Aïn, "La Madonne":
NYHED: Husets nye cuvée. Lækker fed vin med den klassiske druekombination af Syrah og Grenache. Mørk og fyldig vin, som vi vi var meget begejstrede for ved prøvesmagningen fra fad, og som vi glæder os til at følge de kommende år.

Grange d'Aïn, "Le Cedre": UDSOLGT
80% Grenache og 20% Carignan, sidstnævnte for at give struktur til denne textbook Grenache vin. Blød som fløjl og en feminint svulmende rund "sexet" vin uden skarpe kanter. Ingen hårde muskler - men med så meget andet, vanille, blåbær. Tannin mærkes på tungen - ikke på gummerne. Næsten som Portvin. Sådan skal Grenache være, når den er vellykket fra gamle vinstokke.

Grange d'Aïn, "Le Penchant du Cérisier":
80% Carignan og 20% Grenache. Mørk aromatisk vin, med stor koncentration of tannin, der giver lang holdbarhed, men også friskhed. Krydret næse med aroma af røde og sorte modne frugter, solbær, blåbær, brombær, violer, lakrids. Stor kødfuld velafbalanceret mundfuld, med lang smag.
Tilbage til indhold