Galet des Papes Chateauneuf-du-Pape Vieilles Vignes - Les Cepages

Gå til indhold
Domaine du Galet des Papes, Chateauneuf-du-Pape
Galet des Papes Chateauneuf-du-Pape Vieilles Vignes 2013
Kraftig Chateauneuf, til de bedste middagsretter og de bedste venner. Drikkes 2019-2035.
Mængde Rabat til rådighed Mængde Rabat til rådighed
249,00kr
Tilføj
Flaske-fotos:
Mogens Bergmann
Foto: Mogens Bergmann

Domaine du Galet des Papes drives af meget sympatiske Hélène og Jean-Luc Mayard. Jean-Luc Mayard er 5. generation på dette domæne, som kan føre sin historie tilbage til Napoleon III's tid, og datteren Blandine er efter en 7-årige vinuddannelse, både teoretisk og praktisk, netop vendt  hjem til domænet. Vinifikationsmetoderne er klassiske, og vinen er lavet udelukkende af druer fra gamle vinstokke.
Domænet hed tidligere Domaine Roger Mayard et Fils, men tog i 1990 navneforandring til Domaine du Galet des Papes ("pavernes rullesten"). Vingården er på 13 ha.

Chateauneuf-du-Papes Vieilles Vignes:
"Vieilles Vignes" betyder "gamle vinstokke" og det gør vinen kraftfuld, fyldig og stofrig og hæver kvaliteten generelt også. Der er altså tale om en stor Chateauneuf-du-Pape, som kan imponere de mest krævende Chateauneuf-kendere. Til gengæld stiller den så også krav til måltidet. Det er ikke en vin til en let frokost-salat på terrassen. En traditionel fremstilling  uden afstilkning, og lagring i 6-12 måneder på gamle foudres,  er med til at skabe de store og kraftige vine. Ca. 10% af vinen lagres i nye egetræsfade.  "Vieilles Vignes" laves på 60% Grenache, 30% Mourvedre og 10% Syrah, som kommer fra vinstokke med en alder på 70-100 år. Vinene er mørke og kraftige, runde og velafbalancerede med bløde tanniner og duft af solbær, krydderier og lakrids.
Tilbage til indhold