Domaine Pierre Frick - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Hvidvine > Alsace
Domaine Pierre Frick
Pfaffenheim, Alsace
Pierre Frick

På Domaine Pierre Frick er der blevet lavet vin i 12 generationer.
Vinene produceres i dag efter strengt biodynamiske metoder, og den karismatiske Jean-Pierre Frick, som leder domainet i dag, er en internationalt kendt foregangsmand på dette område.
Resultatet er eminente og karakterfulde vine, hvor hver årgang er en ny oplevelse. "Her laves nemlig ingen standardvine" forklarer Jean-Pierre. "Vinene laver sig selv efter naturens egne regler, og vi passer blot på dem imens".
Domaine Pierre Frick fremhæves af alle betydende vinguider som et af Alsace's allerbedste.

En særlig kuriøsitet er, at Jean-Pierre frick fra midt i 2001 årgangen overgik til at sætte kapsler på flaskerne i stedet for propper. Hermed har man undgået alle problemer med propsmag, og desuden viser Jean-Pierres årelange eksperimenter, at vinene holder sig langt bedre med kapsler.
Fremhævet i Gault Millau som bemærkelsesværdig god kvalitet til prisen.


De enkelte vine:

Muscat 2003:
Muscat druen er uhyre ekspressiv og voldsomt duftende, men kan være lidt vanskelig at sætte til mad. Snus af muskat, jasmin og viol. Tør elegant vin med typisk muscatdruesmag.

Pierre Frick Gewurztraminer Precieuse 2001:
Gewurztraminer er den mest duftende drue, som de fleste forbløffes over første gang, den smages, og som altid er populær. En meget ekspressiv vin, velegnet til desserter. Vidunderlig aroma af litchi, rose og jasmin, en kraftig vin med en smuk livlighed, delikat smag af orangemarmelade og roser. Blid og parfumeret eftersmag.

Gewurztraminer Grand Cru Eichberg:
Intens duft af roser, litchi og tørret banan. Fyldig, men føjelig i munden, smag af mango og morbær, blød pebret afslutning.

Pierre Frick Muscat 2003

Strålende som selvstændig vin og som aperitif, men den er også værd at prøve til farserede grøntsagsretter og pandekageretter. Meget lille lager.

94,00 kr Tilføj

Pierre Frick Gewurztraminer Precieuse 2001

Vælg denne vin til aperitif, kagebord, fyldige oste, især rødkitost, frugtkager, skinke med melon, løg/porretærte, grillede/stegte muslinger og desserter. Meget lille lager.

124,00 kr Tilføj

Pierre Frick Gewurztraminer Grand Cru Eichberg 2002

Drikkes bedst for sin egen skyld, men kan også anvendes til søde desserter og foie gras. Meget lille lager.

169,00 kr Tilføj
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu