Domaine Pierre Frick - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Hvidvine > Alsace
Domaine Pierre Frick
Pfaffenheim, Alsace
Pierre Frick

På Domaine Pierre Frick er der blevet lavet vin i 12 generationer.
Vinene produceres i dag efter strengt biodynamiske metoder, og den karismatiske Jean-Pierre Frick, som leder domainet i dag, er en internationalt kendt foregangsmand på dette område.
Resultatet er eminente og karakterfulde vine, hvor hver årgang er en ny oplevelse. "Her laves nemlig ingen standardvine" forklarer Jean-Pierre. "Vinene laver sig selv efter naturens egne regler, og vi passer blot på dem imens".
Domaine Pierre Frick fremhæves af alle betydende vinguider som et af Alsace's allerbedste.

En særlig kuriøsitet er, at Jean-Pierre frick fra midt i 2001 årgangen overgik til at sætte kapsler på flaskerne i stedet for propper. Hermed har man undgået alle problemer med propsmag, og desuden viser Jean-Pierres årelange eksperimenter, at vinene holder sig langt bedre med kapsler.
Fremhævet i Gault Millau som bemærkelsesværdig god kvalitet til prisen.


De enkelte vine:

Muscat 2003:
Muscat druen er uhyre ekspressiv og voldsomt duftende, men kan være lidt vanskelig at sætte til mad. Snus af muskat, jasmin og viol. Tør elegant vin med typisk muscatdruesmag.

Pierre Frick Gewurztraminer Precieuse 2001:
Gewurztraminer er den mest duftende drue, som de fleste forbløffes over første gang, den smages, og som altid er populær. En meget ekspressiv vin, velegnet til desserter. Vidunderlig aroma af litchi, rose og jasmin, en kraftig vin med en smuk livlighed, delikat smag af orangemarmelade og roser. Blid og parfumeret eftersmag.

Muscat Grand Cru Steinert:
Elegant duft af blomster, pære og mango krydret med vanille, koriander og peber. Kraftig vin uden tunghed, men strålende blødhed, med koncentreret og kompleks smag som frø af koriander og viol. Lang blød og krydret, men kernesund eftersmag.

Gewurztraminer Grand Cru Eichberg:
Intens duft af roser, litchi og tørret banan. Fyldig, men føjelig i munden, smag af mango og morbær, blød pebret afslutning.

Sylvaner Bergweingarten 2001:
En usædvanlig vin: Det er ikke tilladt i den franske vinlov at markedsføre "Vendange Tardive" lavet på Sylvaner. Hvad gør man så, når man laver søde Sylvanervin fra sent høstede druer? Man kalder den da bare "Sylvaner Recolté en Surmaturation". Altså blot andre ord for præcist det samme. Men til en lidt lavere pris. Fransk logik er charmerende klar: Når det tjener et godt formål, og ingen lider ved det, så må reglerne naturligvis gerne "fortolkes" til alles bedste. Smag vinen - den er opsigtsvækkende og speciel. Kraftig aroma af eksotiske frugter og hybenmarmelade. God balance mellem styrken, friskheden og sødmen og smag af fuldmodne frugter. Lang blid afslutning med antydning af sydfrugtskræller. "Coup de Ceur" i gourmet-tidsskriftet "Savoirs".
 

Pierre Frick Muscat 2003

Strålende som selvstændig vin og som aperitif, men den er også værd at prøve til farserede grøntsagsretter og pandekageretter.

94,00 kr Tilføj

Pierre Frick Gewurztraminer Precieuse 2001

Vælg denne vin til aperitif, kagebord, fyldige oste, især rødkitost, frugtkager, skinke med melon, løg/porretærte, grillede/stegte muslinger og desserter.

124,00 kr Tilføj

Pierre Frick Muscat Grand Cru Steinert 2002

Vælg denne vin til flotte grøntsagsretter eller til en imponerende aperitif.

164,00 kr Tilføj

Pierre Frick Gewurztraminer Grand Cru Eichberg 2002

Drikkes bedst for sin egen skyld, men kan også anvendes til søde desserter og foie gras.

169,00 kr Tilføj

Pierre Frick Sylvaner Bergweingarten 2001

Sød vin. Drikkes til tørkage eller til foie gras.

189,00 kr Tilføj
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu