Domaine Lionnet - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Nord-Rhône
Domaine Lionnet
Cornas, Nord-Rhône
 
Ludivic
Ludovic Izerable og Corinne Lionnet, som har taget over efter sin berømte far Pierre Lionnet, ønsker "struktur i vinen, men ikke nødvendigvis en 'tung' vin". Midlet til at opnå visionen er ren "terroir et cépages-idealisme": Focus på marken og jorden, ingen nye fade, ingen klaring, ingen filtrering, økologisk dyrkede druer, gamle vinstokke og traditionelle metoder, f.eks. fodtrampning af druerne, heste i stedet for traktorer og håndarbejde hele vejen igennem. Familien har dyrket vin her siden 1575 - mindst. Og markerne har den allerbedste beliggenhed, nemlig i climat'erne Pied la Vigne, Mazards, Chaillot og Combe, hvoraf de tre førstnævnte er de ypperste skråninger i Cornas, og hvor Combe'n, som giver knap så kraftig vin, til gengæld tilfører blomsterduft og gør vinen mere tilnærmelig i de unge år. Vinstokkende er meget gamle, idet de ældste er over 100 år og de yngste ca. 35 år. 
Vinen er således traditionel - og økologisk dyrket - Cornas af højeste klasse. Et rigtigt godt glas kraftig sort supervin til de voldsomste og mest krydrede middagsretter. Vinen er naturligvis lavet på 100% Syrah.


Domaine Lionnet, Cornas "Terre Brûlée" 2010

Drik denne vin efter 2020 til rødt kød, mørkt vildtkød,- eller ost.
Stykpris: 224,-
Lille lager !

224,00 kr Tilføj
Vinene:

Domaine Lionnet: Cornas "Terre Brûlée":
Røget hindbær, solbær, brombær og krydderi i snuset. Dyb og velsammensat rød og mørk frugt og velintegrerede tannin'er. Antydninger af pinotagtighed og asiatiske krydderier, samt blomster. Dyrket på Cornas-markerne Brugeres, Les Mazards og Combe. 91-93 point og "outstanding" ifølge Stephen Tanzer. Gemmevin: Holdbar mange år endnu.
Flaskefotos:
Mogens Bergmann
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu