Domaine Lionnet - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Nord-Rhône
Domaine Lionnet
Cornas, Nord-Rhône
 
Ludivic
Vinene:

Domaine Lionnet: Cornas "Terre Brûlée" 2007:
Røget hindbær, solbær, brombær og krydderi i snuset. Dyb og velsammensat rød og mørk frugt og velintegrerede tannin'er. Antydninger af pinotagtighed og asiatiske krydderier, samt blomster. Dyrket på Cornas-markerne Brugeres, Les Mazards og Combe. 91-93 point og "outstanding" ifølge Stephen Tanzer.

Domaine Lionnet: Cornas "Terre Brûlée" 2010:
Endnu bedre end 2007'eren, men slet ikke klar endnu. Vent til 2020, og drik 2007'eren i mellemtiden.
Kampagnetilbud - Køb 6 eller 12:
I anledning af, at vi på nettet har set en parallelimportør markedsføre Domaine Lionnet, Terre Brûlee, 2014, AOC Cornas til ikke mindre end kr. 369,- pr. flaske ved køb af mindst 6 flasker, synes vi, at vi må prale lidt med, at man på www.cepages.dk kan man finde præcis den samme vin i årgang 2007 til kun kr. 194,- og i årgang 2010 til kr. 224,-.
Alle de tre nævnte årgange er gode og ligeværdige årgange, så det er bestemt ikke årgangen, der adskiller vinene i kvalitet. Men kun 2007'eren bør åbnes nu – de yngre vine skal gemmes. Cornas er nemlig en gemmevin, som helst skal ligge mindst ca. 10 år, før man begynder at smage. Og den kan ligge i mindst 20 år. Men 2007'erne er ved at være drikkeklare, selv om de stadig vil vinde ved yderligere lagring. Men hvis du køber allerede nu, kan du få 6 stk og 12 stk til en favorabel tilbudspris. Klik på den lille indkøbsvogn og få rabatten ved køb af 6 eller 12.

Domaine Lionnet, Cornas "Terre Brûlée" 2007

Vinen er især velegnet til kraftige kødretter med rødt kød.
Stykpris: 194,-.
Lille lager!

Mængde Rabat til rådighed Mængde Rabat til rådighed
194,00 kr Tilføj

Domaine Lionnet, Cornas "Terre Brûlée" 2010

Drik denne vin efter 2020 til rødt kød, mørkt vildtkød,- eller ost.
Stykpris: 224,-
Rabat: v/12: 5%

Mængde Rabat til rådighed Mængde Rabat til rådighed
224,00 kr Tilføj
Ludovic Izerable og Corinne Lionnet, som har taget over efter sin berømte far Pierre Lionnet, ønsker "struktur i vinen, men ikke nødvendigvis en 'tung' vin". Midlet til at opnå visionen er ren "terroir et cépages-idealisme": Focus på marken og jorden, ingen nye fade, ingen klaring, ingen filtrering, økologisk dyrkede druer, gamle vinstokke og traditionelle metoder, f.eks. fodtrampning af druerne, heste i stedet for traktorer og håndarbejde hele vejen igennem. Familien har dyrket vin her siden 1575 - mindst. Og markerne har den allerbedste beliggenhed, nemlig i climat'erne Pied la Vigne, Mazards, Chaillot og Combe, hvoraf de tre førstnævnte er de ypperste skråninger i Cornas, og hvor Combe'n, som giver knap så kraftig vin, til gengæld tilfører blomsterduft og gør vinen mere tilnærmelig i de unge år. Vinstokkende er meget gamle, idet de ældste er over 100 år og de yngste ca. 35 år. 
Vinen er således traditionel - og økologisk dyrket - Cornas af højeste klasse. Et rigtigt godt glas kraftig sort supervin til de voldsomste og mest krydrede middagsretter. Vinen er naturligvis lavet på 100% Syrah.


 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu