Domaine Les Hautes Cances - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Syd-Rhône > Cairanne
Domaine Les Hautes Cances
Cairanne,   Syd-Rhône
Hautes Cances Cairanne
Astart
Ægteparret Astart forlod deres akademiske karrierer for at overtage hendes fædrende vingård i den lille hyggelige (og oenologisk fremstormende) vinby Cairanne, og de gjorde det godt. I dag laver de formentligt byens bedste vine, og det siger ikke så lidt, for byen sprudler af talent. Astart's måde at lave vin på er bare den helt rigtige: Hele vineriet og kælderen er bygget under jorden, og druerne hældes efter den manuelle høst forsigtigt ind oppefra. 100% afstilkning. Frasortering af eventuelle umodne druer, og videre ned i udblødnings- og gæringstanken alene med tyngdekraftens hjælp. Og i stedet for som normalt at pumpe vinen fra bunden af karret op i toppen for at trække farve af drueskallerne, trykker man drueskallerne ned i mosten med burgundiske trærammer til det samme. Ingen pumper. Ingen filtrering. Gennemført enkelt, og resultatet er overbevisende. Og produktionen er certificeret økologisk. Vinene er store, solide og lagringsegnede.
Domainet opnår jævnligt Cour de Ceur for deres vine i Guide Hachette.

Se i øvrigt også husets fantastiske hvide og rosé vine anetsteds på denne website.
Vinene:

Côtes-du-Rhône "Tradition":
En flot kvalitets-Côte-du-Rhône fra syd-Rhône. Grenache, Syrah, Mourvedre, Carignan, Cinsault. 50-årige vinstokke. 44 hl/ha. Fadlagret 12 måneder. Bedst 4-8 år efter høst, måske længere.

Cairanne Tradition 2015
Der er ikke færre end 5 druesorter i denne fantastiske Cairanne: Mourvèdre, Grenache, Carignan, Syrah og den sjældne Counoise. Duft af jordbær og eksplosiv frugtsmag a la solbær og brombær, pakket ind i en fløjlsblød tannin. Guide Hachette's Coup de Cœur i årgangen 2013.

Côtes-du-Rhône Village Cairanne Vieilles Vignes:
Mest Grenache (100-årige vinstokke), 10% Syrah og 25% Mourvedre. 35 hl/ha. Fadlagret 12 måneder i brugte vinfade. Holdbarhed mindst 10 år. En referencevin i området. Se anmeldelse nederst på siden.

Côtes-du-Rhône Village Cairanne "Col du Débat":
Fra en lille 5 ha. nordvendt, højtliggende og Mistral-udsat parcel "Col du Débat" med ca. 50% Grenache, 23% Carignan, 23% Syrah og 2% Counoise. Mark med rullesten (Galets). Meget lavt udbytte, ca. 20 hl/ha. Lagret 12 måneder i brugte fade. En referencevin i området. Guide Hachette's Coup de Cœur i årgangen 2010.
Les Hautes Cances, Côtes-du-Rhône Tradition 2010

Les Hautes Cances, Côtes-du-Rhône Tradition 2010

Allround anvendelig, men flot vin til dansk bøf, frikadeller, gullash, grill.

89,00 kr Tilføj
Les Hautes Cances, Cairanne Rouge 2015

Les Hautes Cances, Cairanne Rouge 2015

Velegnet til sydfranske eller danske middagsretter. Bøf, kalv, oksekød, lam, koteletter.

119,00 kr Tilføj
Les Hautes Cances, Cairanne Vieilles Vignes 2011

Les Hautes Cances, Cairanne Vieilles Vignes 2011

Velegnet til sydfranske eller danske middagsretter. Bøf, kalv, oksekød, lam, koteletter, vildtretter.

134,00 kr Tilføj
Les Hautes Cances, Cairanne Vieilles Vignes 2012

Les Hautes Cances, Cairanne Vieilles Vignes 2012

Velegnet til sydfranske eller danske middagsretter. Bøf, kalv, oksekød, lam, koteletter, vildtretter.

134,00 kr Tilføj
Les Hautes Cances, Cairanne Vieilles Vignes 2013

Les Hautes Cances, Cairanne Vieilles Vignes 2013

Velegnet til sydfranske eller danske middagsretter. Bøf, kalv, oksekød, lam, koteletter, vildtretter.

139,00 kr Tilføj
Les Hautes Cances, Cairanne "Col du Débat" 2011

Les Hautes Cances, Cairanne "Col du Débat" 2011

Fantastisk elegant Côte-du-Rhône. Kan konkurrere med Chateauneuf-du-Pape. Til de bedste sydfranske retter.

159,00 kr Tilføj
Les Hautes Cances, Cairanne "Col du Débat" 2012

Les Hautes Cances, Cairanne "Col du Débat" 2012

Fantastisk elegant Côtes du Rhône. Kan konkurrere med Chateauneuf-du-Pape. Til de bedste sydfranske retter.

159,00 kr Tilføj
Henrik Oldenburg om Cairanne Vieilles Vignes årgang 2013, skrevet i 2016:
“Meget ung, meget saftig og meget lovende. Det er en struttende potensvin med aftryk af tørrede, sorte bær og indtørret stødt peber. Hemmeligheden er (især) Grenache, Mourvèdre og Syrah fra gamle vinstokke, der giver denne intense kombination af saft og krydderi. Den bliver en duefjer mildere efter en time i glasset, men selv da vil den mest hidsige peberbøf ikke få et ben til jorden. Ilt den min. 30 min. eller gem den i 5-10 år. 18 point af 20 mulige."
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu