Domaine Les Hautes Cances - Les Cepages

Gå til indhold
Domaine Les Hautes Cances
Cairanne,   Syd-Rhône
Hautes Cances Cairanne
Astart
Les Hautes Cances VdP Terre de Cheyenne 2016
Husets hverdagsvin - fra en rigtig god årgang!
74,00kr
Tilføj
Ægteparret Astart forlod deres akademiske karrierer for at overtage hendes fædrende vingård i den lille hyggelige (og oenologisk fremstormende) vinby Cairanne, og de gjorde det godt. I dag laver de formentligt byens bedste vine, og det siger ikke så lidt, for byen sprudler af talent. Astart's måde at lave vin på er bare den helt rigtige: Hele vineriet og kælderen er bygget  under jorden, og druerne hældes efter den manuelle høst forsigtigt ind oppefra. 100% afstilkning. Frasortering af eventuelle umodne druer, og videre ned i udblødnings- og gæringstanken alene med tyngdekraftens hjælp. Og i stedet for som normalt at pumpe vinen fra bunden af karret op i toppen for at trække farve af drueskallerne, trykker man drueskallerne ned i mosten med burgundiske trærammer til det samme. Ingen pumper. Ingen filtrering. Gennemført enkelt, og resultatet er overbevisende. Vinene er store, solide og lagringsegnede.
Domainet opnår jævnligt Cour de Ceur for deres vine i Guide Hachette.
Les Hautes Cances, Cairanne Vieilles Vignes 2016
Velegnet til sydfranske eller danske middagsretter. Bøf, kalv, oksekød, lam, koteletter, vildtretter.
144,00kr
Tilføj
Flaske-fotos:
Mogens Bergmann
Vinene:

Terre de Cheyenne:
Rødvin lavet på husets lidt yngre Grenache og Carignan vinstokke. Medium krop - for "easy drinking". God balance mellem frugt og tannin.

Côtes-du-Rhône Village Cairanne Vieilles Vignes:
Mest Grenache (100-årige vinstokke), 10% Syrah og 25% Mourvedre.  35 hl/ha. Fadlagret 12 måneder i brugte vinfade. Holdbarhed mindst 10 år. En referencevin i området.
Henrik Oldenburg om Cairanne Vieilles Vignes årgang 2013, skrevet i 2016:
“Meget ung, meget saftig og meget lovende. Det er en struttende potensvin med aftryk af tørrede, sorte bær og indtørret stødt peber. Hemmeligheden er (især) Grenache, Mourvèdre og Syrah fra gamle vinstokke, der giver denne intense kombination af saft og krydderi. Den bliver en duefjer mildere efter en time i glasset, men selv da vil den mest hidsige peberbøf ikke få et ben til jorden. Ilt den min. 30 min. eller gem den i 5-10 år. 18 point af 20 mulige."
Tilbage til indhold