Domaine Le Couroulu - Les Cepages

Gå til indhold
Domaine Le Couroulu
Vacqueyras,   Syd-Rhône
Guy Richard er en rigtig gammeldags fransk vinbonde, som laver prisbelønnet referencevin på gammeldags håndværksfacon. Hans vine er hverken filtrerede eller klarede. I stedet lader Guy simpelthen vinene ligge på store træfade 1 - 2 år længere end alle andre, så bundfaldet kan falde til bunds af sig selv. Derfor frigives årgangene meget sent, men alle de gode sager er så til gengæld i behold og ikke afsat i filtrene.
Vacqueyrasetiket
Parker tildeler dette hus ikke færre end 4 stjerner, og huset er nævnt i "Guide Melac" og i "Le Guide Hachette", og husets vine har da også opnået en lang række fornemme priser og guldmedaljer, så de i dag er referencevine i Vacqueyras.
Fremhævet af Robert Parker Jr. som bemærkelsesværdig god kvalitet til prisen ("Great Value Wine").

Vinene:

Vacqueyras Classique
Denne fadlagrede (foudres de chêne) Vacqueyras med den traditionelle druesammensætning for kommunen - 60% Grenache, 30% Syrah, 10% Mourvedre - har en smuk mørk kirsebærrød farve og en vidunderlig duft af skovbund, krydderi og peber. Med den megen frugt og en tilbagetrukket syrlighed udvikles smagen i munden mod det magtfulde, men føjelige. Vinen har en god struktur, med en tannin, som fastholder en lang smag. Fremhævet i "Guide Hachette" som "stjernevin".

Vacqueyras Vieilles Vignes
Dette er Domaine Le Couroulu's prestigevin og ultimative referencevin. Grenachedruerne (60%) er høstet fra 60 årige vinstokke og syrahdruerne (40%) fra over 40-årige vinstokke. Vinen lagres på træfade (foudres) indtil 2 år efter høst, inden den frigives. Den har en smuk granatrød klar farve med violet spil og fine gardiner på glasset. Duft af kakao, morbær og lakrids med en efterfølgende rund og frisk smag af lakrids og krydderier, kombineret med en behagelig vegetabilsk tannin. Fremhævet i "Guide Hachette" som "stjernevin". Smagningsvinder i www.Vinforum.dk's Vacquryras-smagning. 60% Grenache, 40% Syrah.
Domaine Le Couroulu, Vacqueyras Classique 2012
Velegnet til kraftige retter, f.eks. svinekøds-, oksekøds- og vildtretter. Kan gemmes i 6-8 år, men er fremragende nu!
119,00kr
Tilføj
Domaine Le Couroulu, Vacqueyras Classique 2013
Velegnet til kraftige retter, f.eks. svinekøds-, oksekøds- og vildtretter.Superb årgang. Bør gemmes og kan ligge 10-12 år.
124,00kr
Tilføj
Domaine Le Couroulu, Vacqueyras Classique 2014
Velegnet til kraftige retter, f.eks. svinekøds-, oksekøds- og vildtretter. Kan gemmes i 8 år, og er på toppen omkring 2018-2020
119,00kr
Tilføj
Domaine Le Couroulu, Vacqueyras Vieilles Vignes 2012
Drik den til kraftige sydfranske kødretter, eller det bedste danske kraftige køkken.
164,00kr
Tilføj
Domaine Le Couroulu, Vacqueyras Vieilles Vignes 2013
Drik den til kraftige sydfranske kødretter, eller det bedste danske kraftige køkken. Bør dog gemmes nogle år inden konsumering.
169,00kr
Tilføj
Tilbage til indhold