Domaine Durand - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Nord-Rhône
Domaine Durand
Saint-Joseph
Nord-Rhône
Eric Durand
Brødrene Eric et Joël Durand bor lige på grænsen mellem Cornas og Saint-Joseph i byen Chateaubourg og producerer referencevine fra begge appellationer. Brødrenes vine bliver bedre og bedre år for år, dels på grund af deres entusiasme og dygtighed, dels pga. opkøb af nogle superparceller ude i vinmarkerne. Domainet må nu henregnes til den absolutte superklasse i begge appellationer. Brødrene betegnes som modernister i Cornas - og man behøver ikke vente 20 år eller mere for at drikke deres Cornasvin.
Vinene:

Saint-Joseph, "Les Coteaux":
Rød Saint-Joseph er altid lavet på ren Syrah. En slags mellemting mellem Hermitage og Cornas, men afgjort lettere end de to. Men tag ikke fejl - det er stadig meget mørk og kraftig vin. Syrahvin, som går til mange retter. Noter af røde bær og stor kompleksitet.

Saint-Joseph, "Lautaret":
Vinen, som med navnet "Lautaret" har givet navn også til domainet. Kæmpestor mørk Syrah-frugt, animalsk, ja nærmest dyrisk. Krydderi, peber, brombær, blomme, sveske, en anelse hindbær i smagen, solbær og cigarkasse.

Cornas, "Empreintés"
Stor klassisk Syrahfrugt, med smag af blomme, svesker, krydderurter, kaffe, chokolade og røde bær. Lavet på 100% Syrah - den drue, som australierne kalder "Shiraz". Men det her er den rene originale vare. Cornas Empreintes 2006 fik Coup de Ceur i Guide Hachette - så bliver det ikke meget bedre.
Henrik Oldenburg om Cornas Empreintes 2007, smagt i 2016:
"100% Syrah, 9 år ung, blød og mørk, potent og først afvisende – men alligevel ikke helt, for efter et par timer i glasset er der tilløb til lidt venlighed og man aner charmerende og raffinerede nuancer med viol og blomme. Men den er ekstremt ung og  tilhører fremtiden. 18,5/20 point."

Domaine Durand, Saint-Joseph "Les Coteaux" 2010

Vinen er særdeles velegnet til rødt kød, vildt, fransk køkken.

164,00 kr Tilføj

Domaine Durand, St.-Joseph, "Les Côteaux" 2010, sixpack

Vinen er særdeles velegnet til rødt kød, vildt, fransk køkken.
Pris pr flaske v.6: kr. 154,-

924,00 kr Tilføj

Domaine Durand, Saint-Joseph "Lautaret" 2010

Velegnet til rødt kød, vildt, fransk gourmetkøkken.

209,00 kr Tilføj

Domaine Durand, Saint-Joseph "Lautaret" 2010 6-PACK

Velegnet til rødt kød, vildt, fransk gourmetkøkken.
Spar kr. 90,-

1.164,00 kr Tilføj

Domaine Durand, Cornas "Empreintes" 2007

Velegnet til kraftige kødretter med rødt kød. Vildtretter med mørkt kød.

234,00 kr Tilføj

Domaine Durand, Cornas "Empreintes" 2007 sixpack

Velegnet til kraftige kødretter med rødt kød. Vildtretter.
Pris pr. flaske v.6: kr. 214,-

1.284,00 kr Tilføj
Der spilles på mange strenge i vinifikationen, men det gøres individuelt for de mange små vinmarker, spredt ud over de stejle granit skråninger. Relativ sen høst, malolaktisk gæring i fad, særligt store fade til de lettere cuvéer, luftning af de tungeste cuvéer i fadet, kun sjældent filtrering, men en let klaring. Alt sammen for at bevare appellationernes karakter, og for at gøre Cornasvinene mindre barske og hurtigere drikkeklare, end denne appellations vine ellers kan være.
Vinene får altid suveræne anmeldelser, således hyppige "Coup de Ceur" i Guide Hachette.
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu