Domaine des Espiers - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Syd-Rhône
Domaine des Espiers
Gigondas,  Syd-Rhône
 
Philippe Cartoux

Foto: 
Mogens
Bergmann
Billede: Philippe Cartoux

Philippe Cartoux's Domaine des Espiers producerer nogle af de eleganteste og mest charmerende frugtbomber i Gigondas. Domainet er ikke stort, og vinene, som er blandt Gigondas's absolut bedste, er altid udsolgte, inden næste årgang er til salg.
Druerne dyrkes økologisk og høstarbejdet foregår ved håndkraft. Parker er begejstret for Domaine des Espiers og giver hvert år point i halvfemserne for topcuvéen Cuvée des Blaches, som kan findes på nogle af de ypperste Michelinrestauranter i Frankrig. Cuvée Tradition og cuvée Les Grames er først og fremmest elegante, men alligevel magtfulde, mens "des Blaches" er yderst kraftig sag: "Hedonistic full-bodied modern style", som Parker skriver. Kan konkurrere med de bedste Châteauneuf'er.
Domainet har til huse fælles med Domaine Montvac, som er kendt for deres Vacqueyras. Indehaverne er ægtefæller. Domaine des Espiers er Philippe Cartoux's; mens Madame Cecile Dusserre ejer Montvac sammen med sin far Jean Dusserre.

Domaine des Espiers, Côtes du Rhône Village Sablet, Rouge, 2015

Vin fra kommunen Sablet, i "århundredets årgang" og fra suveræn producent. Vent nogle år og drik den så til det sydfranske køkken - eller de bedste danske retter.
Stykpris 114,-
Rabat v/12: 5%

Mængde Rabat til rådighed Mængde Rabat til rådighed
114,00 kr Tilføj

Domaine des Espiers, Gigondas "Tradition" 2013

Klassisk Gigondas. Referencevin. Velegnet til svinekød, kalv, bøf, oksekød, gryderetter, lettere vildtretter. Suveræn vin til det danske køkkens kødretter eller ostebord.
Stykpris: 169,-.
Rabat v/12: 5%

Mængde Rabat til rådighed Mængde Rabat til rådighed
169,00 kr Tilføj

Domaine des Espiers, Gigondas "Les Grames" 2015

Klassisk Gigondas. Referencevin. Velegnet til svinekød, kalv, bøf, oksekød, gryderetter, lettere vildtretter. Suveræn vin til det danske køkkens kødretter eller ostebord.
Stykpris kr 179,-
Rabat v/12: 5%

Mængde Rabat til rådighed Mængde Rabat til rådighed
179,00 kr Tilføj
Vinene:

Sablet:
Den lille Sablet kommune med kun 340 hektar er på nippet til at få egen Appellation, men endnu er den - måske pga sin lidenhed - stadig underlagt appellationen "Côtes du Rhône Village Sablet". En fyldig og krydret kvalitetsvin med knap 80% Grenache, resten Syrah.

Gigondas "Tradition" 2013:
Domaine des Espiers' Gigondas er en referencevin i Gigondas - altid i konkurrence med Chateauneuf-du-Pape. Intens duft af friske røde bær - meget frugtrig i næsen, men også den karak-teristiske Grenache-peber og lidt vanille træder frem. Der er tale om en mellemfyldig vin, hvor frugten dominerer. Normalt ca. 65% Grenache og 35% Syrah, men i årgang 2013 50% af hver pga. lille Grenachehøst.
Henrik Oldenburg skriver i 2016 om Gigondas årgang 2013:
”Klassisk Gigondas, der er bidsk og potent som ung, men med potentiale til at få sit høje indhold af Grenache til at lyde som englesang med årene. Lige nu er den mørk og afvisende, men løfterne lurer. Det er slåen, blommer og tobak, og først efter 2-3 timer begynder Grenaches elegance at skinne forsigtigt igennem. Gem den i min. 3-5 år. 17,5/20 point."

Gigondas Les Grames 2015:
Erstatter husets cuvée "Tradition" (se ovenfor), men nu som enkeltmarksvin fra området "Les Grames". Og i 2015 var der ingen problemer med Grenachehøsten, så druesammensætningen er nu den normale 70% Grenache, 30% Syrah.
 
Gigondas Des Blaches
"Des Blaches" er intet mindre end en legende i Gigondas. Lækker parfumeret snus af sød brombærlikør med kamfer, tjære og lakrids. Stor krop med masser af karakter. Kirsch, blomme, sorte kirsebær og varm harmonisk sødme. En af Gigondas-områdets absolutte enere, berømmet af bl.a. Parker. Kan tilfredsstille de mest kræsne ganer og kan konkurrere med de største Chateauneuf-du-Pape vine. Fadlagret 12 måneder. Ufiltreret. 70% Grenache, 30% Syrah. På vinkortet de seneste 17 år hos selveste Pierre Gagnaire i Paris (3 Michelinstjerner), og på mange andre Michelin-stjernerestauranter. 

Domaine des Espiers, Gigondas "Des Blaches" 2013

Drik den til de bedste kraftige sydfranske livretter, gerne med provencekrydderier, hvidløg, rigtig sauce.

229,00 kr Tilføj

Domaine des Espiers, Gigondas "Des Blaches" 2014

Drik den til de bedste kraftige sydfranske livretter, gerne med provencekrydderier, hvidløg, rigtig sauce.

224,00 kr Tilføj
Flaskefotos:
Mogens Bergmann
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu