Domaine des Espiers - Les Cepages

Gå til indhold
Domaine des Espiers
Gigondas,  Syd-Rhône
Philippe Cartoux

Foto:
Mogens
Bergmann
Dom. des Espiers, Gigondas "Les Grames" 2015
Klassisk Gigondas. Referencevin. Velegnet til svinekød, kalv, bøf, oksekød, gryderetter, lettere vildtretter. Fornem vin til det danske køkkens kødretter eller ostebord.
Mængde Rabat til rådighed Mængde Rabat til rådighed
179,00kr
Tilføj
Billede: Philippe Cartoux

Philippe Cartoux's Domaine des Espiers producerer nogle af de eleganteste og mest charmerende frugtbomber i Gigondas. Domainet er ikke stort, og vinene, som er blandt Gigondas's absolut bedste, er altid udsolgte, inden næste årgang er til salg.
Druerne dyrkes økologisk og høstarbejdet foregår ved håndkraft. Parker er begejstret for Domaine des Espiers og giver hvert år point i halvfemserne
Domainet har til huse fælles med Domaine Montvac, som er kendt for deres Vacqueyras. Indehaverne er ægtefæller. Domaine des Espiers er Philippe Cartoux's; mens Madame Cecile Dusserre ejer Montvac sammen med sin far Jean Dusserre.
Flaskefotos:
Mogens Bergmann
Vinene:

Gigondas "Les Grames" 2015:
Domaine des Espiers' Gigondas er en referencevin i Gigondas - altid i konkurrence med Chateauneuf-du-Pape. Intens duft af friske røde bær - meget frugtrig i næsen, men også den karakteristiske Grenache-peber og lidt vanille træder frem. Der er tale om en mellemfyldig vin, hvor frugten dominerer.  70% Grenache og 30% Syrah.
Gem den til min. 3-5 år efter høståret.

Gigondas Des Blaches: (UDSOLGT)
"Des Blaches" er intet mindre end en legende i Gigondas. Lækker parfumeret snus af sød brombærlikør med kamfer, tjære og lakrids. Stor krop med masser af karakter. Kirsch, blomme, sorte kirsebær og varm harmonisk sødme. En af Gigondas-områdets absolutte enere, berømmet af bl.a. Parker. Kan tilfredsstille de mest kræsne ganer og kan konkurrere med de største Chateauneuf-du-Pape vine. Fadlagret 12 måneder. Ufiltreret. 70% Grenache, 30% Syrah. På vinkortet de seneste 17 år hos selveste Pierre Gagnaire i Paris (3 Michelinstjerner), og på mange andre Michelin-stjernerestauranter.
Tilbage til indhold