Domaine de la Gayère - Les Cepages

Gå til indhold
Domaine de la Gayère
Cairanne,  Syd-Rhône
Christèle Plantevin


Foto:
Mogens
Bergmann
Christèle Plantevin (ja det hedder hun faktisk) er 5. generation på vingården. Hun har fået så mange hædersbevisninger for sine flotte Côtes du Rhône og Cairanne vine, at der ikke længere er plads på væggen til flere diplomer.
Tag ikke fejl af, at appellationen i de ældre årgange (f.eks. 2012) stadig "kun" er Côtes du Rhône Village Cairanne. Vinen er nemlig den samme og kvaliteten er himmelhøj. Cairanne har da også nu fået Appellation Controlée fra årgang 2015. Christèles elegante vine kan konkurrere med de bedste Rhônevine, såsom Vacqueyras og Gigondas lidt længere sydpå - og sågar Chateauneuf-du-Pape.
Christèle laver flere vine ("cuvéer"), alle ganske forskellige fra hinanden, idet det her er druesorterne i blandingerne, der reguleres på, snarere end markernes beliggenhed. En spændende metode, der muliggør justeringer - og somme tider helt nye cuvéer -  fra år til år.
Vinene:

Côtes-du-Rhône: En typisk kvalitets-Côte-du-Rhône fra syd-Rhône. 50% Grenache, 40% Carignan, 10% Syrah. Rund og blød og "fejlfri" med masser af rød bærsmag.

Cairanne "Une Jour dans Nos Chais: Grenache og Carignan, sidstnævnte gæret med "maceration carbonique" for at gøre vinen mere elegant og frugtmættet. Et uhyre vellykket eksemplar.

Côtes-du-Rhône "Cabanons de mon Père": En lækker Grenachedomineret vin, som faktisk vokser i Rasteau, men hvor den appellation fordrer mere Syrah. Derfor er det "kun" en Côtes-du-Rhône". Figen, cassis, lakrids. Sort moden frugt og lakrids.

Cairanne: En "traditionel" Cairannevin: Lige dele Grenache, Syrah og Mourvedre borger for kvalitet og stor kompleksitet.

Cairanne, Cuvée Galante: En meget personlig vin, lavet af Mourvedre og Grenache. En forførende vin, som i årgang 2015 fik "Coup de Ceur" udmærkelse i Guide Hachette. Blød rund moden frugt, parfume og krydderi. Et rigtigt vinkup.

Cairanne Villa Romana: Klassisk Rhônevin fra Cairanne med den typiske druesammensætning: Grenache og Syrah.

Cairanne, Cuvée "G": Christèles bedste. Suveræn flot Grenachedomineret basse, som kan anvendes til at banke Châteauneuf-du-Pape vine til vinsmagninger. 98% af druerne kommer fra meget gamle Grenache vinstokke (fra 1945). Laves kun i gode årgange. Fadlagret 12-18 måneder.

Dom. de la Gayère Côtes-du-Rhône "Une Journée dans Nos Chais" 2016
Forrygende flot og elegant Côtes-du-Rhône til det danske køkken, når man har gjort lidt ekstra ud af det.
89,00kr
Tilføj
Dom. de la Gayère, Cairanne 2015
All round Cairannevin, Særdeles anvendelig til det danske køkken.
99,00kr
Tilføj
Dom. de la Gayère,Cairanne Villa Romana 2015
UDSOLGT
0,00kr
Tilføj
Dom. de la Gayère Cairanne "Galante" 2016
Elegant vin, velegnet til det nye franske køkken.
109,00kr
Tilføj
Dom. de la Gayère, Cuvée "G", Cairanne 2012
Nyd den til kraftige kødretter, når kun det bedste er godt nok.
Grenachedomineret.
149,00kr
Tilføj
Fotos af flasker: Mogens Bergmann
Foto:
På besøg hos Christèle.
Tilbage til indhold