Domaine Bordes - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Languedoc
Domaine Bordes
Saint Chinian
Languedoc
La Plage
Bordes
                                                  Philippe og Emma Bordes

En af den bedste økologiske producenter i Saint Chinian er det lille Domaine Bordes, som ligger mod nordvest i den sydlige del af appéllationen Saint Chinian. Markerne ligger i et geologisk grænseområde, hvor der er tre forskellige slags undergrund, nemlig hhv. skifer, kalk og sandsten. Det giver helt usædvanlige muligheder.
Således laver ægteparret Bordes en økologisk dyrket rødvin på 30-årige Syrah og 100-årige upodede Carignan vinstokke, som ikke angribes af vinlusen Phylloxera, fordi de vokser i sand, som lusen ikke kan grave i.
Så ikke nok med at vinene er spændende - de er også særdeles vellavede og sågar ekstremt billige i forhold til kvaliteten.
Vinene er nemme at sætte til mad, men i særklasse til stegt kød, gryderetter, vagtler og lignende mellemkraftigt fjerkrækød, fuglelever, grøntsager, ratatuille, og passende krydderurter er rosmarin, persille, mynte, hvidløg og oliven. Af oste kan man vælge Brie, Reblonchon, Livarot, Castello og danske skæreoste. 
Vinene:

St. Chinian "Raicio":
1/3af vinen er lagret på træfade ( fût de chêne). Ufiltreret. Økologisk dyrket, let, men behagelig dagligvin. 45% Syrah, 25% Grenache, 20% Carignan, 10% Cinsault.

St. Chinian "Les Narys":
Overfladisk betragtet næsten samme vin som ovenstående, dog 5% mere Syrah og 5% mindre Grenache, men forskellen er alligevel stor, for denne vin er lavet af den allerførste presning af druerne, som giver den bedste juice. Resultatet er en elegant og rund vin til en uhørt lav pris. Ufiltreret. Økologisk.

"La Plage":
En utrolig lækker Vin de Pays. St. Chinian's appellationsregler var simpelthen for snærende til at opnå denne kvalitet. Den specielle luksuscuvée er lavet på meget gamle vinstokke: 50% mere end 100 år gamle upodede Carignan vinstokke (50% er for meget i St. Chinian appellationen) og 50% godt 30 årige Syrah vinstokke. 22 måneder på egefade (fût de chêne), heraf 1/3 nye fade. Ufiltreret. Økologisk. Danner underetiden bundfald med alderen og bør i så fald dekanteres for at fjerne bundfaldet.
Domaine Bordes, St. Chinian, Les Narys 2013

Domaine Bordes, St. Chinian, Les Narys 2013

Meget all round anvendelig rødvin - i særklasse til det danske køkken eller det enkle sydfranske.

79,00 kr Tilføj
Domaine Bordes, La Plage 2012

Domaine Bordes, La Plage 2012

Drik denne vin til de bedste sydfranske - eller danske - middagsretter, gerne sammen med vinkyndige venner.

144,00 kr Tilføj
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu