Domaine Bordes - Les Cepages

Gå til indhold
Domaine Bordes
Saint Chinian
Languedoc
Bordes
Domaine Bordes, Peyroulieres 2015
Mørk rødvin, lavet på 100% Mourvedre. Velegnet til Oksekød, lam, kalv.
Mængde Rabat til rådighed Mængde Rabat til rådighed
144,00kr
Tilføj
Emma og Philippe Bordes
En af de bedste økologiske producenter i Saint Chinian er det lille Domaine Bordes, som ligger mod nordvest i den sydlige del af appéllationen Saint Chinian. Markerne ligger i et geologisk grænseområde, hvor der er tre forskellige slags undergrund, nemlig hhv. skifer, kalk og sandsten. Det giver helt usædvanlige muligheder.
Således laver ægteparret Bordes en økologisk dyrket rødvin på 30-årige Syrah og 100-årige upodede Carignan vinstokke, som ikke angribes af vinlusen Phylloxera, fordi de vokser i sand, som lusen ikke kan grave i.
Så ikke nok med at vinene er spændende - de er også særdeles vellavede og sågar ekstremt billige i forhold til kvaliteten.
Vinene er nemme at sætte til mad, men i særklasse til stegt kød, gryderetter, vagtler og lignende mellemkraftigt fjerkrækød, fuglelever, grøntsager, ratatuille, og passende krydderurter er rosmarin, persille, mynte, hvidløg og oliven. Af oste kan man vælge Brie, Reblonchon, Livarot, Castello og danske skæreoste.
Domaine Bordes, La Plage 2015
Drik denne vin til de bedste sydfranske - eller danske - middagsretter, gerne sammen med vinkyndige venner.
Mængde Rabat til rådighed Mængde Rabat til rådighed
164,00kr
Tilføj
Flaske-fotos:
Mogens Bergmann
Levering af min. 6 flasker til Rudersdal kommune, Furesø kommune, Ganløse eller Allerød er gratis.
Udbringning af færre end 6 flasker til Rudersdal, Furesø, Ganløse, Allerød: Kr 40.- inkl moms.
Levering til andre kommuner: Kr. 75,- inkl. moms.

Vinene:

"Peyroulieres"
En vin lavet på 100% Mourvedre er en sjældenhed. Lagret i små egetræsfade. Mørk og fyldig solbærkarakter. Til kraftige kødretter - gerne timiankrydrede vildtretter.

"La Plage":
En utrolig lækker Vin de Pays. Denne luksuscuvée er lavet på meget gamle vinstokke: 50% mere end 100 år gamle upodede Carignan vinstokke (50% er for meget i St. Chinian appellationen) og 50% godt 30 årige Syrah vinstokke. 22 måneder på egefade (fût de chêne), heraf 1/3 nye fade. Ufiltreret. Økologisk.


Tilbage til indhold