Domaine Pierre Clavel - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Hvidvine > Hvid Languedoc
Domaine Pierre Clavel
Hvidvin
Montpellier og omegn
Languedoc

Clavel "Cascailles"
Pragtfuld hvid Languedocvin fra området Mejanelle. Kompleks rig hvidvin på druesorterne Roussanne og Grenache Blanc, krydret med Viognier og Carignan Blanc. Høstet om natten for at holde på frugtsmag og mineralitet.
 
Domaine Clavel, Coteaux du Languedoc Blanc "Cascaille" 2014

Domaine Clavel, Coteaux du Languedoc Blanc "Cascaille" 2014

Økologisk hvidvin, velegnet til fiskeretter, charcuteri og lyst kød, samt som aperitif.

114,00 kr Tilføj
Pierre Clavel er en fabelagtig dygtig vinmager. Han startede sin karriere som vinmager i 1980'erne med at plante Syrah, Grenache og Mourvedre på lejede marker i området La Mejanelle, nordøst for Monpellier, i det, der dengang hed "Côteaux du Languedoc", nu blot "Languedoc". Der var allerede en fin Grenache tilplantning fra 1964 på markerne, men de eksisterende beplantninger med Armonon og Alicante blev revet op og gav plads til nytilplantninger med Syrah og Mourvedre.
Markerne i La Mejanelle er overstrøet med rullesten, ligesom de bedste marker i Châteauneuf-du-Pape, og det holder på varmen om natten, hvilket er med til at give kraftige rødvine og fyldige hvidvine. I øvrigt ligger La Mejanelle ikke langt fra Châteauneuf-du-Pape, så det er ikke sært, at Clavels Mejanelle-vine ligner Chateauneuf.
Vinene fra Clavel viste hurtigt Pierres talent, og især med årgangene 2000 og 2001 blev vinene bemærket verden over blandt Languedoc-entusiaster, og de er herefter gået som varmt brød på eksportmarkederne.
Alle druer er har været dyrket efter økologiske metoder i årevis, og certifikat er nu opnået fra 2010 vinene.
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu