Cinsault - Les Cepages

Gå til indhold

Hoved menu:

Læsesalen > Rødvinsdruer
 
Cinsault
 
 
Vigtigste område: Languedoc. Ikke moderne.
Rødvinsdrue med lys drueskal, parfumeret, derfor mest oplagt til rosé. Desvære især tidligere lige rigeligt meget brugt til rødvin i Languedoc. Men holder vinbonden udbyttet nede og kun tilsætter den i mindre mængder i vinen, så kan den give god parfume, f.eks. til (ofte de mere prisbillige) vine i Minervois og Corbières. Meget tørkeresistent og let at plukke med maskine, og derfor en forholdsvis "let" drue at dyrke. Men kun interessant, hvis udbyttet holdes nede, hvillket bestemt ikke altid var tilfældet i Languedoc for en menneskalder siden. Derfor kan man sige, at den har været med til at skade Languedocs ry. I dag satser Languedocdyrkerne dog på kvalitet, og derfor er Cinsault revet op mange steder, eller anvendes kun som "parfume-tilsætning". I Italien kaldes den Ottavianello. I Sydafrika er den blevet krydset med Pinot Noir til sorten Pinotage. Ren Cinsault-vin er meget sjælden,
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu